Stagg gitaar

Het gitaar merk Stagg verkoopt vele soorten (elektrische en akoestische) gitaren en daar blijft het niet bij. Ook bevinden ze zich in de markt van de drums, piano’s, blaasinstrumenten, geluid en licht. Stagg is een Belgisch bedrijf, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel.

Vergelijk Stagg gitaren
Meer informatie

Kwaliteit van Stagg gitaren?

Er valt heel veel over een Stagg gitaar te zeggen, maar uiteindelijk blijft het je eigen keuze. De gitaren van Stagg vallen in een goedkope prijsklasse en dat zegt vaak wel iets over de kwaliteit. Veel gitaristen die vroeger een Stagg in de handen hadden zijn uiteindelijk toch overgegaan naar een betere kwaliteit gitaar. Waarom? Nou, Stagg gitaren zijn wel goed, maar worden niet echt aangeraden als je op zoek bent naar een professioneel muziekinstrument.

Toch hoeft het niet zo te zijn dat elke Stagg gitaar slecht is. Het is natuurlijk, maar net wat je gewend bent. De wat duurdere varianten Stagg gitaren zijn kwalitatief beter dan de goedkopere versies. Nu zijn we wel een beetje negatief over de Stagg gitaar, maar waarom zouden deze gitaren slecht zijn? Hieronder even een aantal punten opgenoemd:

  • Goedkope hardware;
  • De fretten zijn slecht geplaatst;
  • De frezingen zijn niet netjes gemaakt;
  • Slechte kwaliteit van het hout (veel vlekken, jong hout).

Stagg gitaar kopen

Laten we eens kijken naar de prijzen van een Stagg gitaar. Online zijn vele soorten Stagg gitaren te koop. Bijvoorbeeld bij ‘google webshop’ staan vele soorten Stagg gitaren. Hier is al snel te zien dat de goedkope Stagg gitaren al verkrijgbaar zijn voor 80 euro. De duurdere Stagg gitaren zijn eigenlijk helemaal niet zo duur, namelijk al verkrijgbaar rond de 400 euro. Dit verklaard ook deels de negatieve reacties over een Stagg gitaar. Er bestaan dan ook niet echt duurdere Stagg gitaren en dat beperkt ook de kwaliteit van het merk.

Stagg
1.5 (30%) 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *