Samick gitaar

Het gitaar merk Samick is een bekende producent van gitaren als zowel van piano’s. De merknaam Samick valt onder de bedrijfsnaam ‘Samick Musical Instrument Co’. De kernproducten die het bedrijf produceert zijn piano’s. Later zijn hier de Samick gitaren bij gekomen. Het bedrijf maakt zowel akoestische als elektrische Samick gitaren. Een aantal gitaren waar het Samick merk bekend om staat zijn:

  • Silverstone gitaar
  • Greg Bennett Design gitaar
  • Stony River gitaar
  • San Mateo gitaar

Geschiedenis:

Samick Musical Instruments Co is opgericht in 1958 en heeft daardoor al bijna 60 jaar ervaring met het produceren van hoge kwaliteit gitaren en piano’s. Dat is ook terug te zien in hun productiecapaciteit, want ieder jaar verlaten een half miljoen gitaren de fabriek. Samick Musical Instruments Co produceert in verschillende landen, zoals:

  • China
  • Verenigde Staten
  • Korea
  • Indonesië

Samick verhuisde in 2006 naar hun hoofdkantoor te Gallatin, Tennessee in Amerika. Er werden hier twee verdiepingen uit de grond gestampt met een totaal oppervlakte van 1300 vierkante meter. Het pand werd gebouwd naast een magazijn met een oppervlakte van 19.000 vierkante meter. Hier werd de productie voor zowel piano’s als gitaren geregeld, ook het leveren van diensten en opslag ging vanuit hier.

Samick gitaar kopen

De prijzen van een Samick gitaar kunnen erg verschillen van elkaar. Waar de goedkoopste Samick gitaren al verkrijgbaar zijn voor 100 euro, zijn de duurdere varianten al snel 800 euro. De Samick gitaar is niet heel bekend op de Nederlandse markt. Het Samick gitaaraanbod is daarbij ook niet heel erg groot. De prijzen van een Samick gitaar verdelen we in: elektrische en akoestische gitaren.

Elektrische Samick gitaar: wanneer je gaat voor een goedkopere Samick gitaar dan is deze al verkrijgbaar voor 150 euro. De duurdere Samick gitaren kosten al snel 700 euro. De gemiddelde prijs voor een redelijke Samick gitaar is 400 euro.

Akoestische Samick gitaar: de akoestische Samick gitaren worden weinig aangeboden op de markt. Het is wel bekend dat een akoestische Samick gitaar al te koop is voor 200 euro.

Samick
4.5 (90%) 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *