michel-penterman

Gitaarles Michel Penterman reviewAls je op zoek bent naar online gitaarlessen dan is je vast de naam Michel Penterman niet ontgaan. Deze krullige gitaarleraar heeft een heleboel ervaring als het gaat om gitaar spelen. Het succes en zijn super bekende online cursussen kwamen er niet vanzelf. Het begon allemaal op 25 december 2009 op 2e kerstdag.

Op deze dag zette Michel Penterman zijn eerste YouTube video online. In de video probeerde hij de kijkers te helpen om gitaar te leren spelen. Door het grote succes volgde er al snel een online cursus. Eerst de In10lessen.nl en uiteindelijk in 2013 is Michel Penterman de trotse eigenaar van Gitaarles.nl geworden. Hij werkt nog dagelijks aan verbeteringen en nieuwe cursussen. Al zo’n 5000 cursisten hebben gitaar leren spelen via Michel Penterman. Indrukwekkend he? Lees meer over zijn cursussen hieronder.

Cursus Michel Penterman
Meer informatie

Online gitaarcursus volgen?

Gitaarcursus van Michel PentermanRaak je enthousiast door bovenstaande tekst? Dat is mooi, maar twijfel je toch nog? Allereerst is twijfelen of sceptisch zijn over de cursus geen probleem. Een regel die consumenten wil beschermen is dat er op elke online gitaarcursus minimaal een garantietermijn van 14 dagen moet worden gegeven. Het is dus mogelijk om de eerste 14 dagen de cursus eens rustig te bekijken. Lijkt het jou niks en wil je toch een andere manier van lesgeven? Geen probleem! Dan zeg je het gewoon weer op, zodat je geld wordt teruggestort op je rekening. Let op: na je aankoop is de cursus maximaal 3 jaar geldig. Wanneer je een DVD pakket koopt heb je hier geen last van.

Ook is het mogelijk om te starten met een proefles. In deze proefles worden 10 gitaarlessen behandeld bestaande uit PDF + video’s. Daarnaast krijg je ook nog een gratis akkoordenboek van Michel Penterman. De cursussen die aansluiten op de proeflessen zijn ‘complete online gitaar cursus voor beginners’ en ‘luxe DVD Pakket (6 DVD’s) incl. gehele online cursus’. De meest verkochte cursus kost 59,95 en het DVD pakket 119,95. Het voordeel aan het DVD pakket is dat je geen internet nodig hebt. Toch in deze tijd zal een schaarste aan internet nauwelijks meer voorkomen.

Cursusopbouw gitaarles Michel Penterman

Nu heeft Uwgitaarlesonline.nl al het één en ander verteld over wat Michel Penterman je te bieden heeft, maar inhoudelijk ben je nog niks wijzer geworden. Zo leer je alles over de basishouding en technieken. Verder is de cursus opgebouwd uit gitaarakkoorden. Dit heeft ermee te maken dat akkoorden in een korte tijd een groot resultaat opleveren. Ook leer je barré akkoorden spelen en kun je langzaam het tokkelen oppakken. Alles wordt je verteld door middel van PDF bestanden of video’s.

Om je een beetje een idee te geven van de omvang van de cursus. 3 handboeken met in totaal 750 pagina’s. Deze handboeken zijn een ebook en er worden 30 weken lang per hoofdstuk via de mail naar je toegestuurd. Je zult dus niet alles in één keer ontvangen. Natuurlijk heb je aan een ebook niet voldoende. Daarom heeft Michel Penterman maar liefst 300 video’s opgenomen in HD kwaliteit en beschikbaar gesteld voor jouw. In deze video’s komen de instructies van slagritmes, akkoorden, tips en oefeningen terug. Het herhalen van de video’s kan 3 jaar lang totdat je pakket is verlopen. Een aantal nummers die je mee leert spelen zijn:
 • REM – Losing My Religion
 • Bruce Springsteen – The River
 • Bruno Mars – Lazy Song
 • Bob Marley – No Woman No Cry
 • Racoon – No Mercy
 • Trigger Finger – I follow Rivers
 • Guns ‘n’ Roses – Don’t Cry
 • Cranberries – Zombie
 • Lady Gaga – Pokerface
 • Pink Floyd – Another Brick in The Wall
 • Anouk – Hey Michel
 • John Denver – Leaving on a Jetplane

Beoordeling door cursisten

Nu heeft Uwgitaarlesonline.nl een heel mooi overzicht gemaakt over de gitaarcursus van Michel Penterman, maar hoe zit het met de beoordeling van cursisten? Zij kunnen je immers veel meer vertellen over de cursus dan wij doen. Daarom hebben wij een aantal opvallende recensies van cursisten hieronder weergegeven. Die we in hebben gedeeld in voor- en nadelen.

Wel moeten we zeggen dat eigenlijk iedereen lovend is over de cursus. Wel is de cursus alleen voor rechtshandigen. Dit geldt eigenlijk voor alle online gitaarcursussen. Je kunt twee dingen doen: je gaat in spiegelbeeld de cursus volgen (niet aan te raden) of je leert rechtshandig gitaar spelen.

Voordelen

 • Extreem uitgebreid
 • Voordelig
 • Flexibel in leertijden

Nadelen

 • Alleen voor rechtshandigen
 • Cursus is 3 jaar geldig

Daarnaast is Michel Penterman veel actief op sociaal media, waar wederom veel positieve reacties zijn te vinden. Met name dat deze cursus erg uitgebreid is, wanneer je het vergelijkt met andere online gitaarlessen. Kortom wordt uit deze review al snel duidelijk dat er meer voordelen zijn, dan nadelen. Dus mocht je het gitaarspel willen leren, dan is deze online gitaarcursus meer dan geschikt.

Wil je liever toch nog andere online cursussen vergelijken? Klik hier om meer online gitaarcursussen te vergelijken. Heb je nog vragen of wil je ervaringen delen? Laat dan gerust hieronder een reactie achter, wij van Uwgitaarlesonline.nl helpen je graag verder.

Michel Penterman gitaarles review
5 (100%) 2 votes

2 gedachten over “Michel Penterman gitaarles review

  1. Hallo Pieter,

   De online gitaarcursus wordt online aangeboden zoals de naam al aangeeft. Als het gaat om de betaling moet je denken aan een bedrag van 60 euro voor 1 jaar. Binnen de eerste 14 dagen na aankoop kun je opzeggen zonder reden. Na 14 dagen is dit niet meer mogelijk. De cursus van Michel is t.o.v. andere online gitaarleraren het meest uitgebreid. Ook wordt er binnenkort een termijnen betaling verwacht (opzeggen per maand waarschijnlijk wel mogelijk).

   Bekijk zijn website voor meer informatie.

   Met vriendelijke groet,

   Team Uwgitaarlesonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *