Hohner gitaar merkHet merk Hohner maakte al sinds midden 19e eeuw verschillende soorten muziekinstrumenten van hoogwaardige kwaliteit. De oprichter van het merk is Matthias Hohner, welke in 1857 begon met een kleine harmonica fabriek in Duitsland. In 1875 kwam Johannes Link met het merk Sonor (Duitse drum- en percussiefabrikant). Instrumenten van dit merk werden in dezelfde fabriek geproduceerd. De beide merken zijn uiteindelijk uitgegroeid tot wereld bedrijven, welke een grote invloed uitbrachten op de internationale muziekstijlen. Hohner produceerde onder andere de volgende muziekinstrumenten:

  • Mondharmonica
  • Accordeon
  • Recorders
  • Gitaren
  • Ukulele

De Hohner gitaar

Voor meer dan 150 jaar maakt Hohner al gitaren. Sinds de jaren zestig heeft het merk een ruim assortiment akoestische en elektrische Hohner gitaren. Rond de jaren tachtig ging het merk samenwerken met professionele gitaarontwerpers- en bouwers om nog meer modellen op de markt te brengen. Zo kwam er naast de beginners lijn ook nog een professionele lijn voor elektrische gitaren.

De beginners lijn van Hohner is één van de meest succesvolste van de wereld. Een Hohner gitaar is namelijk geschikt voor gitaristen uit elke leeftijdsgroep. Gitaren uit de HW-serie (beginners lijn) zijn ideaal wanneer je als beginner pop, blues, rock of country muziek wil maken. Naast deze muziekstijlen wordt een Hohner gitaar ook vaak gebruikt door gitaristen, welke zelf muzieknummers schrijven.

Hohner gitaren

A+ Hohner student gitaren

De A+ lijn gitaren van Hohner beschikken over meer dan 35 functies. Deze functies worden continue weer verbeterd, waardoor het speelgemak voor de gitarist maximaal is. De A+ Hohner gitaren zijn zowel met nylon als stalen snaren verkrijgbaar.

Hohner
Beoordeel pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *