Alhambra gitaar

Het bedrijf Alhambra S.L. is opgericht in 1965 en heeft al meer dan 50 jaar ervaring als het gaat om het produceren van gitaren. Het gitaar merk Alhambra produceert dan ook wel de beste handgemaakte flamenco en western gitaren in de wereld. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Door de jaren heen proberen ze de balans te houden tussen nieuwe houtbewerkingstechnieken en de technieken van vroeger.

Vergelijk Alhambra gitaren
Meer informatie

Alhambra telt nu al 110 gespecialiseerde medewerkers en dit aantal zal in de komende jaren sterk toenemen. Iedere werknemer heeft zo zijn eigen vaardigheden om gezamenlijk gitaren totstand te brengen, als zowel het ontwikkelen van nieuwe gitaren. Het bedrijf heeft 5 verschillende productielijnen, dit zijn:

 • Klassieke gitaren
 • Flamenco gitaren
 • Bandurrias en luiten
 • Western gitaren
 • Gesigneerde modellen

Geschiedenis Alhambra gitaar

Het begon allemaal in het jaar 1960 toen Francisco Martinez Clavel voorstelde aan zijn bedrijfspartner Llorens en José María Vilaplana dat ze een prototype wouden maken van een klassieke Spaanse gitaar. Het bedrijf bestond uit een timmermanszaak en dat gaf een doorslaggevende slag.

Nu hadden ze wel de kennis van houtbewerking, maar van muziek hadden ze nog niet veel kaas gegeten. Gelukkig kregen ze hulp van lokale muziekdocenten die hun hielpen om het prototype te verbeteren. Het bleek zo’n groot succes dat ze begonnen met een project, het maken van gitaren. Het ging zo goed, dat hun oude onderkomen als werkplaats al snel te klein werd. Het bedrijf Alhambra groeide in korte tijd uit tot 20 werknemers.

Het succes had vooral te maken met de werknemers. De meeste werknemers bleven hun hele carrière werken bij Alhambra, wat ervoor zorgde dat de kennis van het merk Alhambra bleef bestaan.

Alhambra gitaar kopen

Er zijn veel verschillende gitaren van het merk Alhambra te koop. Niet alleen in verschillende houtsoorten, maar ook in verschillende uitvoeringen. Een gitaar die met de hand gemaakt is heeft zijn eigen karakter. Bij het kopen van een Alhambra gitaar moet je rekening houden met de prijzen. De prijzen kunnen nogal verschillen. Een alhambra gitaar is al voor 60 euro te koop, maar er zijn ook varianten die al snel duizenden euro’s kosten.

Wil je een Alhambra gitaar kopen, maar is je budget niet zo hoog? Niet getreurd! Er zijn ook genoeg Alhambra gitaren tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld even op marktplaats of vergelijk meerdere gitaar merken.

Alhambra
Beoordeel pagina

2 gedachten over “Alhambra

  1. Hallo Joah,

   Ik begrijp wat je bedoelt, maar ‘wouden’ is zeker een vervanger op wilden (wat namelijk ook ‘wouden’ van bossen betekent). Hoewel dit al een erg oud woord is mag die volgens de Nederlandse taal toch nog steeds gebruikt worden.

   Fijn weekend!

   Groet

   Team Uwgitaarlesonline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *