speelgoed gitaar

speelgoed gitaarBijna al onze blogs gaan over gitaren voor volwassenen, terwijl het ook erg belangrijk is dat kinderen gitaar leren spelen. Daarom vertellen we wat meer over de speelgoed gitaar en waar je deze kunt kopen. Ben je op zoek naar een akoestische gitaar, maar dan voor kinderen? Bekijk dan eens onze kindergitaar pagina. Hier staan namelijk alle varianten kindergitaren, welke verkrijgbaar zijn in vijf verschillende maten.

De voordelen van speelgoed gitaren kom je onder andere te weten, want waarom is het eigenlijk verstandig om er één te kopen voor je kind? Nou, om de volgende redenen:

  • Kinderen leren al op jonge leeftijd bewust om te gaan met de gitaar.
  • Een speelgoed gitaar is in vergelijking tot een normale gitaar erg voordelig.
  • Speelgoed gitaren zijn goed voor de muzikale ontwikkeling van kinderen.
Vergelijk speelgoed gitaren
Meer informatie

Wat is een speelgoed gitaar?

Een speelgoed gitaar lijkt in eerste instantie veel op een volwassen gitaar. Toch is het belangrijk om te weten dat dit qua kwaliteit niet altijd zo is. Veel speelgoed gitaren zijn echt bedoeld voor de allerkleinsten. Dat wil niet zeggen dat hier sprake van is bij alle speelgoed gitaren. Er zijn namelijk meerdere varianten speelgoed gitaren.

Speelgoed gitaar plastic

Bijvoorbeeld de speelgoed gitaren gemaakt van plastic. Vaak zijn deze uitgevoerd met leuke deuntjes, welke bij het aanslaan van de snaren worden gehoord. Deze gitaren zijn echt bedoeld voor de allerkleinsten. Zijn bestand tegen een stootje en is voor kinderen een leuke manier om kennis te maken met de gitaar.

Speelgoed gitaar hout

Natuurlijk zijn er ook voor de kleintjes speelgoed gitaren gemaakt van hout. Direct weer terug te komen op het verhaal van de kindergitaar, want vaak is dit een 1/8  kindergitaar. Daarnaast kan een houten speelgoed gitaar ook goed als beginners gitaar dienen.

Speelgoed gitaar kopen

Een speelgoed gitaar kun je bijna overal kopen. Zo is het online kopen van een speelgoed gitaar zeker de moeite waard. Bijvoorbeeld bij webwinkels als Intertoys, Bart Smit en Bol.com. Toch is de keuze beperkt, maar via Google shopping is het één en ander te vergelijken. Hieronder kort over wat Intertoys, Bart Smit en Bol.com aanbieden qua speelgoed gitaren.

Speelgoed gitaren Intertoys

Intertoys biedt momenteel 3 verschillende soorten gitaren aan. Voor ieder wat wils. Een klassieke gitaar (akoestisch), plastic gitaar en een elektrische gitaar. Voor de klassieke gitaar betaal je 35 euro, ga je toch liever voor de elektrische gitaar dan ben je 12 euro kwijt. De prijzen van Intertoys zijn t.o.v. andere winkels niet veel hoger.

Een leuke gitaar is de ‘Bontempi gitaar met nylon snaren‘. Al te bespelen door kinderen vanaf 3 jaar. Het leuke aan deze gitaar is dat deze gebruik maakt van nylon snaren. Deze snaren zijn voor kinderen erg prettig wanneer zij gitaar spelen. Let op! Het stemmen van de snaren is niet mogelijk bij deze speelgoed gitaar.

Speelgoed gitaar Bart Smit

speelgoed gitaar Bart SmitOok heeft Bart Smit een aantal speelgoed gitaren te koop. In totaal 4 stuks, waaronder weer de Bontempi speelgoed gitaar. Naast de Bontempi gitaar is er ook een houten gitaar te koop van 87 cm.

Een leuke gitaar die Bart Smit aanbied is de ‘activiteiten gitaar‘. Een gitaar zonder snaren speciaal bedoeld voor kinderen van 1 jaar. Leuke deuntjes kan uw kind hiermee maken door de toetsen op de gitaar in te drukken.

Speelgoed gitaar Bol.com

Bol.com biedt ook een aantal speelgoed gitaren aan. Vooral zijn dit houten gitaren bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Mocht je interesse hebben in een leuke gitaar van hout dan ben je bij Bol.com aan het juiste adres. Een leuke houten gitaar bij Bol.com is de ‘New Classic Toys‘. Eén van de best verkochte speelgoed gitaren van Bol.com.

 

 

Speelgoed gitaar
5 (100%) 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *