Miniatuur gitaar

Miniatuur gitaarHet verzamelen van miniatuur gitaren is een opkomende hype bij zowel gitaristen als verzamelaars. Zoals velen misschien wel weten is het haast onmogelijk om een verzameling van beroemde gitaren te hebben. Zeker als je spreekt over gitaren van het merk Gibson, zoals de Gibson Les Paul, welke al snel 1000 a 5000 euro kunnen kosten. De miniatuur gitaar brengt hier verandering in, want een miniatuur Gibson Les Paul is al verkrijgbaar voor maar 20 euro.

Daar blijft het niet bij, want eigenlijk zijn alle instrumenten verkrijgbaar in miniatuur variant. Zo is het ook mogelijk om banjo, bas en elektrische gitaren te kopen in miniatuur. Leuk om neer te zetten in een vitrinekast, want er zijn immers oneindig veel varianten te verzamelen. Zelf een verzameling miniatuur gitaren houden? Lees dan snel verder, maar let wel op het is verslavend!

Miniatuur gitaren vergelijken?
Meer informatie

Miniatuur gitaar afmetingen

Als we spreken over een miniatuur gitaar dan bedoelen we dat de gitaar van een heel klein formaat is. Je kunt dan denken aan een gitaar met een lengte van ongeveer 25 a 30 cm. De breedte van een miniatuur gitaar kan variëren tussen de 7 a 12 cm. Voor de dikte geldt een afmeting van 2 a 3 cm. In de opsomming hiernaast worden de afmetingen nog even kort weergegeven.
  • L = 25 – 30 cm
  • B = 7 – 12 cm
  • H = 2 – 3 cm

Miniatuur gitaar kopen

Een miniatuur gitaar kopen is eigenlijk vrij eenvoudig als je dit zou vergelijken met het kopen van een normale gitaar. Dit kan bijvoorbeeld gewoon bij populaire online webwinkels, zoals Bol.com. De prijzen variëren hier van 20 tot 30 euro. Het aanbod is hier wel redelijk beperkt, waardoor het vaak verstandig is om een bezoekje te brengen aan verschillende aanbieders. Zo is Bax-shop.nl één van de bekendste gitaarshops die ook miniatuur gitaren verkoopt. Hieronder in de tabel zie je een aantal aanbieders met de gemiddelde prijzen.

Aanbieder Prijs
Bol.com € 15,-
Miniatuurinstrument.nl € 18,-
Miniatuur gitaar
5 (100%) 1 vote

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *